Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

lauantai 17. lokakuuta 2015

Maija Maitoparta

Kuten edellisessä postauksessa jo vihjailinkin, niin ostimpa minäkin aikuisten värityskirjan. En suinkaan siksi, että sitä aikoisin koskaan väritellä. Vaan siksi, että saan ihastelella taiteilijoiden upeita kuvia ja vähän lainaamaan niitä ompeluksiini! Näitä pystyy myös tulostamaan eri sivustoilta, esimerkiksi googlettamalla kirjan tekijöiden (Hannah Davies, Richard Merritt, Cindy Wilde) nimet.Siirsin kuvan kankaalle taas samalla ohjeella, kuin aiemminkin, eli tulostin kuvan lasertulostimella, laitoin paperin kankaalle, kuva kangasta vasten ja silitin höyryraudalla paperin päältä muutaman minuutin. Tähän kankaaseen kuviot jäikin oikein kivasti näkyviin.


Piirtämiseen, tai oikeastaan jäljentämiseen kului silti parisen tuntia, vaikken mitään itse tavallaan piirtänytkään.Tykkään kuvasta tosi paljon. Tulee jotenkin mieleen Pekka Töpöhännän Maija Maitoparta. Joten tästä tulikin Maija-kissa.


Tunikan kaavana on taas hyväksi havaitun Autumn Forest peruskaavan muokkaus. Helmaan laitoin kuminauhan ja hihoihin tein pitkästä aikaa rullaavat kanttaukset, jollaiset tein reilu vuosi sitten toiseenkin kissatunikaankin. On muuten pysynyt pesuissa erittäin hyvinä!


Ihanan puuterinvärisen trikoon olen tilannut Nappinjalta ja superhyvin mätsäävän Strömming Designin raitatrikoon Lasten Taikamaasta.


31 kommenttia:

 1. Todella kaunis vaate! Ja minusta niin kovin hienoa, että taiteilijan/kuvittajan työ sai vielä tälläkin tavalla arvostusta ja ikään kuin toisen elämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että ajattelet asian samalla tavoin kuin itsekin. Mietin, että tuleekohan sanomista, kun näin "varastan" toisen taideteokset omaan käyttööni

   Poista
 2. Onpas hieno :) Pitäisikin uskaltautua kokeilemaan tuota tulostuskikkaa, jostain olen siitä lukenut, mutta en ole kokeilemaan ehtinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo kokeile ihmeessä :) Lasertulostimella onnistuu, muistesuihkulla kuulemma ei :/

   Poista
 3. No mutta tämä oli aivan loistoidea! Meinaan, toimisi siihen mainitsemaani kirjontakokeiluun. Ensin siis siirtää samaan tapaan kuin sinä kuvion kankaalle, piirtää tussilla ääriviivat ja "värittää" kirjomalla loput, Kiitos kiitos!!! On kyllä pakko laittaa kokeiluun jossakin vaiheessa, ja sama kirja muuten löytyy minultakin:) Tunika näyttää todella kauniille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) No ihan totta kyllä, samalla idealla toimisi kyllä varmasti hyvin kirjomallakin! Pitää ehkä itsekin kokeilla ;D

   Poista
 4. Ihana!! Ja tosi kiva idea, pitää itsekin hyödyntää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Hyödynnä ihmeessä!! :)

   Poista
 5. Mielettömän upea! Kaunista tuollainen piirtojälki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Itsekin tykkään, että siveltimellä saa kyllä kivan jäljen

   Poista
 6. Vau, upea lopputulos! Oot tosi hyvin tehnyt tasaisesti viivat! :) mulla ois varmaan kärsivällisyys jossain vaiheessa katkennut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo on kyllä kärsivällisyyttä vaativaa hommaa, mutta itse tykkään juuri tällaisista kaikista pikku näpertelyistä :)

   Poista
 7. Loistava idea! Nythän minullakin on lasertulostin, taidankin laittaa idean muistiin :) Upea lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) joo, kokeileppa itsekin :))

   Poista
 8. Ihastelin tätä jo Savassa, ihan mieletön kuva! Ja tuo raitakangas on kyllä kiva :)

  VastaaPoista
 9. Tätä tekniikkaa minunkin on pakko päästä kokeilemaan! Upea tunika!

  VastaaPoista
 10. Ootko koskaan kokeillut mustetulostimella sitä kuvan siirtoa? en nimittäin saanut minkäänlaista jälkeä vaikka kuin höyryttelin ja silittelin sitä kuvaa kankaalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kokeillut, kun meillä on vain laser :/ lisäilinkin joskus tuohon ohjepostaukseen, että toimii vain lasertulostimella. Joku muukin sanoi kokeilleensa muistesuihkulla onnistumatta. Ja joku puhui, että asetonin kanssa saisi mustesuihkulla tulostetun siirrettyä. Siitä ei kyllä itsellä mitään kokemusta :)

   Poista
 11. Aivan upea! Mulla ei ikimaailmassa riittäis hermo tuohon maalaamiseen!!! Saa olla aika vakaa käsi että saa noin hienoa jälkeä aikaan! Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon :) olihan siinä näpertämistä, mutta mukavaa sellaista!

   Poista
 12. Aivan upea! Mulla ei ikimaailmassa riittäis hermo tuohon maalaamiseen!!! Saa olla aika vakaa käsi että saa noin hienoa jälkeä aikaan! Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna :) Kyllähän tähän kärsivällisyyttä vähän vaaditaan ja hyvä sivellin :)

   Poista
  2. Kiitos paljon Hanna :) Kyllähän tähän kärsivällisyyttä vähän vaaditaan ja hyvä sivellin :)

   Poista